Teknoloji

Teknoloji Kariyeri Oluşturmak İçin 5 İpucu

Artık üniversitenizden mezun olma aşamasındasınız veya yeni mezun oldunuz. Artık hayatınızı bunun üzerine kurmaya başlayacaksınız. Kariyerinizin ilk satırlarını yazmaya başlayacaksınız. Farklı departmanlarda teknoloji odaklı veya veri bilimcisi ve Java Developer vb. Rollerle çalışmanın gücünün getirdiği fırsatların farkındasınız.

İster teknoloji odaklı bir bölümden mezun olun, ister tamamen farklı bir bölümden mezun olun, sizinle şirketlerin değerlendirmeyi beklediği bire bir havuzdasınız. onbinlerce insanın önüne geçmek Yeni bir seçenek olduğunu biliyor muydunuz? Ezberin ötesinde sizler için tam puan öneriler hazırladık.

En kritik tavsiye: Sabırlı olun, hızlı hareket edin:

Kariyerinize başlamak için temel tavsiyelerimizi gözden geçirmeden önce unutmamanız gereken bir gerçek var. Umutsuzluğa düşmek, kariyerinize büyük bir engel koyabilir. Kendinizi diğer adayların önüne geçirmek ve güzel bir özgeçmiş sunmak için harekete geçmelisiniz. Şirketlerin sizi deneyimli çalışanlarının bile önüne koymasını sağlayacak tavsiyeler vereceğiz.

1. İpucu: Teknoloji dünyasındaki yeni rolleri keşfedin ve amacınızı somutlaştırın

“Teknoloji odaklı bir dijital kariyer için ne yapmak istiyorum?” Sorunun cevabını bulun. Karşılıklılık oluşturun. Bu yanıtı oluşturmak için sadece kendinizle konuşmayın. Kağıt kalemi elinize alın, önce kendi ilgi alanlarınızı ve yeteneklerinizi not edin.

İster veri bilimi, ister kodlama veya siber güvenlik olsun, bu alanları bir kenara bırakın ve bir sonraki adıma geçin. 5-10 yıl sonrasını düşünmeye başlayın. Bu süreçte mutluluğunuzu yeteneklerinizle, ulaşmak istediğiniz yaşam standartlarıyla ve hedeflerinizle uyumlu düşünün. Sonra bu yola gitmek için kendimi nasıl anlatayım şeklinde bir plan yapın.

Kariyer amacınızı somutlaştırmak sadece başvuracağınız durum ve şirketlerin seçiminde değil, aynı zamanda Görüşmelerinizde de size yardımcı olacaktır.

2. İpucu: Hayal gücünüzün teknolojiden bağımsız projeler yaratmasına izin verin!

Bir yandan başvurularınızı sürdürürken diğer yandan yaratıcı gücünüzü köreltmemeye ve hatta arttırmamaya çalışın. Bunu engelleyecek en büyük etken ise kendinize bilinen tekniklerin dışına çıkma izni vermemeniz olacaktır. İster yazılım ister başka bir alan olsun, bir bahis hakkında fikir oluşturun, bu fikri somutlaştırın. Bu fikirler bir sonraki aşamada yardımımıza koşacak.

Hayal gücünüze izin verdiğinizde sadece mevcut becerilerinizi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda Ayrıca yeni yetenekler de edineceksiniz. Ayrıca, bu projeleri olabildiğince kapsayıcı ve küresel olarak hayal edin. Aklınıza gelen temel bir fikrin altyapısını oluşturacak bir yapı taşı oluştursanız bile özgeçmişinize eklenecek bir proje olacaktır. Unutmayın ki günümüzde teknoloji sektörü, inovasyon gücünüze röportajlarda yüksek fiyat biçiyor.

On satır kod bile büyük bir projede birçok şeyi değiştirebilir, verimliliği artırabilir ve çıktıyı çok daha yüksek rakamlara çıkarabilir. Bu on satırlık kodu bulmaya çalışın.

3. İpucu: Dijital dünyada mesleğinizle marka olmayı öğrenin!

İş dünyasında adınızı duyurmanın zamanı geldi. İster Twitter ister LinkedIn, sosyal medyada varlığınızı hemen göstermeye başlayın. Geliştirdiğiniz projeleri paylaşın, geliştirilen projeler hakkında yorum yapın ve fikirlerinizi ifade edin. Zaman dijital çağı. Artık herkes topluluklarda kendini ifade ederek gelişiyor ve hatta iş buluyor. Slack kümelerini de unutmayın!

Sosyal medyada şube isimleri ile karşınıza çıkan paylaşımlar da aynı amaçla yapılmaktadır. Bir konu ile ilgili tavsiyeler, alanınızdaki gelişmeler, temel kavramlar gibi paylaşım formatları kısa sürede sosyal medyada yayılabilir. İlk gönderilerinizde sabırlı olun, bir standart belirlemekve bu standarda bağlı kalın.

Bu paylaşımlar bundan sonraki aşamamızda kritik öneme sahip olacak.

4. İpucu: Teknoloji dünyasındaki fikir liderleriyle bağlantılarınızı artırmaya çalışın

teknoloji sektöründe Yeni bir iş bulma serüveni yapacağınız başvurularla sınırlı kalmamalıdır. Teknoloji alanındaki isimleri sosyal medyada takip edin, bu kişilerle iletişim kurun. Bir gönderiye yapılan yorum bile o kişinin zihnine girmenizi sağlayabilir.

Teknoloji dünyasında geniş etki alanına sahip profesyonellerin eğitimlerini ve seminerlerini takip etmeleri ve sizi yakından tanımaları için bir fırsat yaratın!

Bu potansiyel kişilerin yayınladığı iş ilanları sizin için muhtemelen yeni bir mesleğe atılan ilk adım olacaktır.

5. İpucu: Sizi alanınızda uzman yapacak lisanslar ve sertifikalar alın

Projeler geliştiriyorsun, paylaşıyorsun, adını duyurmaya çalışıyorsun. Özellikle CV’nizi yaptığınız projelerle süsleyebileceksiniz. Ancak projeler dışında, yetkinliğinizi uygulayabilir ve kendinizi bu alanda geliştirmek istediğinizi de açıkça belirtmelisiniz.

Bunun sağlanmasındaki en büyük etken ise lisans ve sertifika veren eğitim ve kursları tamamlamak olacaktır. Akademik ekiplerle programlar sunan platformlar, yalnızca bir alanla ilgili eğitimler değil, aynı zamanda bu alanda sıçramanızı ve yükselmenizi sağlayacak kurslar da sunabilir. Size bir örnek verelim UPOD!

Deneyimli ve deneyimsiz herkese teknoloji odaklı PoD kursları sunan UPoD, alanında uzman akademik ekibiyle yüzlerce saat uygulamalı saha eğitimi ve ardından birebir PoD eğitimi veriyor. Çeviklik ve Mesleki Gelişim Okulu Kursları, Trend ve Bölüm Oturumları ve Mentorluk programları.

Çeviklik ve Mesleki Gelişim Okulu Kursları, iş hayatı, mesleki bağlar, benlikler ve yetenekler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlar. İçinizdekileri, gelişim alanlarınızı ve sizi yöneten faktörleri ne kadar iyi bildiğinizi fark etmenizi sağlar. Program kapsamında 11 modül, stratejik düşünme, liderlik, mülakat hazırlığı ve mülakat simülasyonu beğenmekiş dünyasının temel yetkinliklerini ele alır.

Program son tarihleri, programın alanına göre değişebilir. Önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak Java Arka Uç Geliştirici Programı ve Data Scientist programları sırasıyla 59 hafta ve 37 haftalık eğitim sunmaktadır. Her program kişiyi işe hazırlamaya yöneliktir. UPoD’a göz atmak ve programlar hakkında detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Alanınıza ve mesleki amacınıza yönelik alacağınız eğitimler ve belgeler özgeçmişinizi daha açık hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda önceki seviyelerin tamamlayıcısı olacaktır. İş görüşmesinde firma temsilcisi ile yapacağınız görüşmelerde alanınıza hakimiyetinizi gösterebilecek ve binlerce adayın önüne geçebileceksiniz.

#ortaklık

sarizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu